Surfclub Texel

 
 

De windsurfvereniging Texel werd opgericht in 1978, deze club bestond alleen uit windsurfers. Het windsurfen was toen een opkomende sport en werd erg populair. De windsurfvereniging beschikt over een clubhuis en tevens opslag aan de waddenzee kant, waar veelvuldig gebruik van werd gemaakt en nu nog steeds in gebruik is.


Toen het windsurfen al minder populair werd en het kitesurfen in opkomst kwam werd besloten om samen te gaan met deze 2 discipline’s, dit gebeurde in 2001. Het kitesurfen is nu nog steeds in opkomst, maar ook het golfsurfen word steeds meer beoefend, zodoende hebben we in 2008 besloten om er 1 geheel van te maken. Golfsurfen, Windsurfen en Kitesurfen! Genaamd “Surfclub Texel”. Zo staan we sterk tegenover instanties die onze sporten aan banden proberen te leggen, bijvoorbeeld de Natura 2000 en de gemeente met de strandnota.


Verder hebben we met een groot leden aantal ook de mogelijkheid om aan de Noordzeekant een clubhuis en opslag te realiseren, hier zijn we als club druk mee bezig. Aan het Noordzeestrand word het kitesurfen en golfsurfen vooral gedaan omdat de omstandigheden hier beter en veiliger zijn.


De surfclub organiseert ook jaarlijks diverse evenementen oa Texel Kitesurf Open en eens in de 4 jaar het Waddentoernooi.

 

Welkom op de site van Surfclub Texel